Jongeren en haptonomie

Jij en de ander

Afbeelding bij Jongeren en haptonomie

Vanuit de haptotherapie is er voor jongeren de mogelijkheid om je eigen gevoelsleven en identiteit te ontdekken en te ontwikkelen. Je kunt er leren herkennen wat in het dagelijkse leven voor jou goed voelt en wat niet. Zowel in het contact met jezelf als in het contact met anderen, zoals vriend(inn)en, klasgenoten, de sportvereniging, de school. En natuurlijk ook (half)broers, (half)zussen en (stief)ouders.

Leren voelen

Zo leer je de gevoelens en lichamelijke signalen waar te nemen en te verstaan en leer je je eigen weg te gaan. Van daaruit kun je veel beter omgaan met allerlei situaties. Anders dan ouderen weten jongeren doorgaans heel goed wat ze voelen, maar weten er geen raad mee. Net zoals jongeren vaak veel energie hebben maar niet weten hoe dat vorm te geven en dan maar stil vallen.

Het kan ook zijn dat je op advies van school, de kinderfysiotherapeut of de psycholoog naar haptotherapie bent verwezen. Het gaat dan vaak over lichamelijkke klachten, stress of juist lusteloosheid, niet lekker in je vel zitten. Klachten die door de arts onvoldoende verklaard kunnen worden. Dit soort klachten kunnen vaak niet lichamelijk opgelost worden. het leren kennen van je eigen gevoelsleven en het effekt daarvan op je lichaam is een andere mogelijkheid om daarin verbetering te brengen.

 

Gevoelens begrijpen

Jongeren kunnen gemakkelijk door hun gevoelens overdonderd raken. Ondersteuning bij het ordenen en begrijpen daarva kan lucht geven. We weten allemaal wel dat lichaam en geest elkaar beinvloeden, maar weten vaak niet hoe dat bij ons zelf werkt. Haptotherapie kan helpen om hier zicht en grip op te krijgen.

De praktijk is met ingang van 01-01-2023 gesloten.
Er kunnen geen afspraken meer gemaakt worden.